in ,

Kontroverzni samoprozvani iscjelitelj Braco na Weekend Media Festivalu u Rovinju ipak nikog neće gledati

Braco sa Srebrnjaka ipak ne dolazi na Weekend Media Festival

Poznati samozvani iscjelitelj Braco sa Srebrnjaka, pravim imenom Josip Grbavac, trebao je biti jedan od gostiju ovogodišnjeg Weekend Media Festivala u Rovinju. Njegov se nastup sastojao od gledanja u publiku pod nazivom “Braco te gleda”.

Međutim, nakon oštrih kritika na društvenim mrežama, njegovo gostovanje je otkazano. Organizatori festivala izjavili su kako su Braco i organizacijski tim sporazumno donijeli odluku o otkazivanju nastupa.

“Kako bi se okončala rasprava na ovu temu i izbjeglo zauzimanje strana, što nije u duhu festivala, odlučili smo otkazati Bracin nastup. Weekend je mjesto susreta, edukacije i pozitivnog ozračja.” rekli su organizatori. Iako je najava Bracinog dolaska izazvala kontroverze, skupila je i značajan broj lajkova. Poznatog iscjelitelja na WMF-u trebao je najaviti Zoran Šprajc.

Najava nastupa Brace / FOTO: Nepotpisano, WMF Design team

Tomo Ricov, direktor festivala, s entuzijazmom je najavio Bracu kao gostujućeg govornika, izražavajući svoje dugogodišnje želje da ga dovede na festival. Ricov je pritom istaknuo Bracinu svjetsku popularnost. Referirao se na nastupe u zgradi UN-a i brojne fanove među poznatim osobama poput Andie MacDowell i Naomi Campbell.

S obzirom na to da je riječ o okupljanju gdje dolaze utjecajni ljudi koji rade u medijima, agencijama i oglašavanju, taj bi nastup ujedno označio i povratak Brace u mainstream medije. Ipak, do toga neće doći zbog kontroverzne prirode tog proto-influencera sa zagrebačkog srebrenjaka, koji s vremena na vrijeme postane kratkotrajna vijest s dugotrajnom sljedbom.

Portal Blaga & misterije u više je navrata pisao o Kultu sunca i fenomenologiji Ivice i Brace. Više o tome je moguće pročitati u nastavku. Jedan od članaka izazvao je žestoku raspravu na društvenim mrežama s rekordnim brojem komentara.

Slučaj kulta sunca: tko su Ivica i Braco, samoprozvani proroci i iscjelitelji sa zagrebačkog Srebrenjaka

Dubrovačka vilenica oslobođena zbog uglednog portugalskog lijelnika

Kad su ženu optužili da je oglušila pjesnika, vlast se obratila uglednom portugalskom liječniku

Lignje na težački / FOTO: Ante Rašić, Hrvatski glasnik

Lignje na težački spremljene po receptu koji treba isprobati