Od kad je čovjek naučio uspravno hodati pitao se što leži iza granice njegovog svijeta. To pitanje potaknulo je potragu za odgovorima i otkrićima koja su oblikovala i nastavljaju oblikovati svijet čije se granice neprestano šire.

Od prvih kanua do satelita, od vatre do žarulje, pješčanog do atomskog sata čovjek je težio vidjeti što se nalazi iza tih granica. Danas je svijet povezaniji nego ikad prije. Zahvaljujući tehnologiji čovjek može preći oceane i kontinente u samo nekoliko sati, usmjeravati sile prirode i komunicirati bez obzira na prostornu udaljenost.

Doba velikih otkrića je završeno. Sateliti su mapirali svaki kutak Zemlje. Piramide, hramovi i drevne civilizacije postavljene su kao izložbeni primjerci u muzejima razvijenog svijeta. Avantura i istraživanje, blaga i misterije postali su starinski pojmovi koje bude romantičnu pomisao na vrijeme dok svijet još nije bio poznat.

Dostupnost karata i priljev informacija promijenili su način na koji se svijet istražuje, no potraga još nije završena. Svijet ne postoji samo na svojoj površini. U struji razvitka svijeta postojali su rukavci. Priče koje nisu ušle u kanon povijesti, blaga su ostala zakopana i zaboravljena, spisi su ostali tajni, nasljedstva izgubljena, teritoriji neotkriveni, pučke predaje zaboravljene, brodovi potopljeni i čitavi gradovi drevnih civilizacija skriveni ispod zemlje.

Ured za blaga i misterije čine visoko motivirani pojedinci, iskusni istraživači, moreplovci, arheolozi, lingvisti, spisatelji, arhivari koji su odlučili svoje znanje i vještine posvetiti otkrivanju svijeta skrivenom u detaljima.

Nije važno je li u pitanju izgubljena civilizacija ili pojedinost koja može promjeniti sudbinu jednog čovjeka naša misija je da otkrijemo i proniknemo u tajne koje se kriju iza granice poznatog. Ured otvara svoja vrata svima koji imaju trag za slučaj koji je ostao neriješen ili tajnu koja je ostala skrivena.

To uključuje istraživanja podrijetla artefakta, tumačenju manuskripta, potragu za arhivskom građom i javno dostupnim bazama podataka, nasljedstvima, obiteljskom i genetskom podrijetlu, traganju za koordinatama nepoznatih i neotkrivenih gradova i pripremi istraživačkih ekspedicija. Javite nam se sa slučajem, ukoliko se pokaže interesantan kontaktirat ćemo Vas. Avantura počinje.