Kako prenijeti sadržaje?

Sadržaje objavljene na mrežnim stranicama Blaga & misterije (blagamisterije.com ) moguće je prenijeti isključivo na načine opisan u nastavku, uz prethodno odobrenje uredništva portala. Bilo kakav oblik neovlaštenog prijenosa progonimo svim raspoloživim pravnim alatima.

Primjeri iz prakse:

Kopiranje članka ili bilo kojeg njegovog dijela uz navođenje autora na kraju članka smatramo lošom praksom koja predstavlja proboj uvjeta korištenja definiranih na ovim stranicama.

Dodavanje informacija u postojeće članke podržavamo ako su one točne, te oplemenjuju orginalno preneseni sadržaj.

Prijenos fotografija bez dopuštenja smatramo krađom.

Fotografije potpisane kao “Blaga & misterije” nije dopušteno koristiti bez prethodnih konzultacija i upita koji je potrebno poslati na [email protected]

Formalna suradnja znači i da je moguće koristiti dio fotografija potpisanih kao “Blaga & misterije”.

Formalnu suradnju moguće je započeti javljanjem na email [email protected] te sve zainteresirane ohrabrujemo da tako i postupe.

Model 1:

Ispod naslova, a prije početka članka potrebno je dodati naglašeni okvir kao što je to prikazano na primjerima koji se nalaze s desne strane.

Okvir je zajedno s pripadajućim linkovima moguće kopirati u nastavku:

Blaga & misterije su mjesto na internetu na kojem svatko može ljudi pronaći opise i fragmente manje poznatih povijesnih događaja, ali i priče te mitove i legende kojima Hrvatska zaista obiluje. U brojnim rubrikama u koje se svakodnevno dodaju novi sadržaji moguće je pronaći  i informacije o dvorcima, utvrdama i starim gradovima, pročitati o zaboravljenim mjestima diljem Hrvatske, te misterijama i izgubljenom blagu koje i danas zaokuplja maštu. Blaga & misterije možete pratiti i na Facebooku.

Model 2:

Moguće je prenijeti do 2500 znakova članka, što znači da će ponekad to biti dovoljno za prijenos cijelog članka.

Ukoliko dopuštena dužina nije dovoljna, potrebno je staviti link “Ostatak članka pročitajte na ovom linku” koji vodi na pripadajući orginalni članak objavljen na blagamisterije.com

Iznimka od gore navedenih pravila su mediji s kojima Blaga& misterije imaju formalnu suradnju. Kod objave takvog sadržaja od strane drugog medija, on je označen sljedećom formom:

Predmetni članak i fotografije preuzeti su s internetskih stranica Blaga & misterije, te je bilo kakvo daljnje prenošenje moguće samo uz njihovo odobrenje. Blaga & misterije možete pratiti i na Facebooku