in

Peti je rođendan voljenog portala o bajkama, dvorcima, mitovima i legendama, a Vi imate pravo reći što dalje

Ovaj članak ne govori o prošlosti, mitovima, legendama, dvorcima i zaboravljenim mjestima, sudbinama baštine ili tajanstvenim događajima, nego o odlukama koje moramo donijeti.  Smatramo da upravo Vi, naši čitatelji i pratitelji, imate pravo sudjelovati u našem daljnjem razvoju jer bez vas ne bismo postojali. Ispunite anketu!

Foto: Ivana Horvatek / Blaga & misterije

Piše: Marinko Brkić-Tot, urednik portala Blaga & misterije

Poštovani svi, koji nas u zadnjih pet godina pratite na Portalu, Facebook stranici, Instagramu, YouTube-u i grupi Tajanstvena Hrvatska, smatramo kako je u ovome, za nas prijelomnom trenutku, važno pitati upravo vas za mišljenje o budućem smjeru razvoja Portala.

Ovdje odgovorite na pitanje i sudjelujte u stvaranju budućnosti portala Blaga & misterije

Ulaganje i strast

Blaga & misterije od svojih početaka ovisile su o ulaganju i vremenu strastvenih zaljubljenika, dobrih poznavatelja i stručnjaka na području povijesti, naše kulturne baštine, mitova i legendi te zaboravljenih ili napuštenih mjesta naroda ovih povijesnih prostora.

Za vas smo zabilježili velik broj takvih hrvatskih blaga, neka od njih i po prvi puta u našoj povijesti, a one najljepše i najpoznatije priče uobličili smo u lijepe članke i učinili ih otvoreno dostupnima svima na internetu.

Unatoč činjenici da smo vremenom postali najpopularnija platforma s dosegom koji se broji u stotinama tisuća te brojnim priznanjima, nažalost nismo prepoznati na javnim natječajima ni jedne državne institucije, poput Ministarstva kulture, zaklada, turističkih zajednica te ostalih dionika kulturnog sektora.

Ovdje odgovorite na pitanje i sudjelujte u stvaranju budućnosti portala Blaga & misterije

Izazovi održivosti

Naši pokušaji kvalitetnog rada na Portalu uzmiču pred obvezama drugih poslova, s pomoću kojih i održavamo standard Portala. Zato smo tijekom 2022. stagnirali u broju objava pa time i vaših posjeta.

Od nekoć redovnih objava spali smo na malen broj onih za koje smo uvjereni da ih možemo proizvesti istom kvalitetom kao do sada.

Iz svih navedenih razloga razmatramo smjer portala Blaga & misterija i svodimo na odabir koji svima vama stavljamo na glasanje i tražimo mišljenje.

Uobičajen radni dan redakcije portala / Foto: Ivana Horvatek

Iskustvo oglasa vs iskustvo čitanja

S obzirom da želimo izbjeći urušavanje iskustva vašeg čitanja Portala opcijom uvođenjem punog modela oglašavanja (koji se sadržajno uglavnom svodi na reklame koje iskaču i prekidaju čitanje), a koji bi pomogao u preživljavanju Portala, želimo prvo vama predstaviti nekoliko opcija s kojom bismo mogli zadržati rad Portala.

U procesu smo formiranja kluba članova i ponudili bismo vam nekoliko opcija i benificija članstva.

Zahvaljujemo Vam svima na iskrenim odgovorima.

Ovdje odgovorite na pitanje i sudjelujte u stvaranju budućnosti portala Blaga & misterije

Istražujte hrvatsku kulturnu baštinu preko interneta korištenjem portala e-Kultura

Ovdje odgovorite na pitanje i sudjelujte u stvaranju budućnosti portala Blaga & misterije