in

Istražujte hrvatsku kulturnu baštinu preko interneta korištenjem portala e-Kultura

Hrvatski državni arhiv jedan je od partnera u provedbi projekta e-Kultura „Digitalizacija kulturne baštine” koji provodi Ministarstvo kulture i medija u suradnji s još nekoliko partnerskih institucija.

Hrvatskom radiotelevizijom, Muzejom za umjetnost i obrt i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu.

Uslugom Moja e-Kultura koja je dostupna preko sustava e-građanin uspostavljen je nacionalni informacijski sustav koji omogućava integrirano pretraživanje i pristup digitalnoj kulturnoj baštini uz interoperabilnost sustava koji se pojedino koriste te dugoročno očuvanje i dostupnost stvorenih digitalnih sadržaja.

Povezivanjem informacijsko-komunikacijskog sustava i centralnog repozitorija, jedinstven pristup i korištenje digitalizirane građe kulturne baštine omogućeni su građanima, znanstvenicima, studentima, poslovnim subjektima te zajednici arhiva, knjižnica i muzeja, a korištenje digitalne kulturne baštine i nadalje će se poticati u područjima znanosti, obrazovanja i turizma.viru provedbe Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

U sklopu projekta razvijen je portal e-Kultura, središnje mrežno mjesto koje osigurava pristup i pretraživanje postojećih digitalnih zbirki kulturne baštine Republike Hrvatske.

Oaza u kamenu vas očekuje: vodopad Kravica na rijeci Trebižat stoljetno je utočište čija ljepota oduzima dah

Peti je rođendan voljenog portala o bajkama, dvorcima, mitovima i legendama, a Vi imate pravo reći što dalje