in ,

Ovog ljeta Cres postaje otok čuda- najavljen prvi Isle of Wonders festival fantazije

Jedinstven spoj kulturno-umjetničke manifestacije, konvencije ljubitelja fantastike i festivala oživljene povijesti pod nazivom Isle of Wonders održat će se, po prvi put ove godine, u periodu od 28. lipnja do 30. lipnja u gradu Cresu i okolici.

Najavljen trailerom prošloga mjeseca, ovaj fantasy festival poziva sve koji njeguju strast prema fantastici, povijesti, folkloru i glazbi da se pridruže i posjete manifestaciju koja će se odvijati na brojnim lokacijama u cijelom gradu Cresu.

Predaja ključeva grada

Isle od Wonders tako će započeti iskrcavanjem vitezova u cresku luku. Otamo će se kretati do gradske kule putem uz najatraktivnije gradske znamenitosti. Simbolički će od patuljaka i razbojnika osloboditi znamenitu Cresku kulu.

Isle of Wonders / Realms Long Forgotten
Isle of Wonders / Realms Long Forgotten

Kako najavljuju organizatori iz udruge Realms Long Forgotten, tijekom posljednjeg vikenda lipnja  gradska će jezgra na svakom koraku biti transformirana u čarobno mjesto iz mašte. Kroz radionice bojanja minijatura, natjecanja, koncerte, izložbe i razna druga događanja Cres će zadobiti neku novu dimenziju- onu atmosferičnu i magičnu.

Delegacija portala Blaga & misterije aktivno se priprema za Isle of Wonders / FOTO: MBT/ Blaga & misterije

Drugi pogled na creske znamenitosti

“Želimo u našoj creskoj kuli, Palači Moise i ostatku starog grada ugostiti obožavatelje “fantasy-ja”. Što ta riječ obuhvaća? Filmove poput trilogije “Gospodar prstenova”, serije filmova”Harry Potter…”, fantasy knjige, društvene igre od kojih najpoznatija Dungeons&Dragons, natjecanje za najbolju masku na bazi filmova i serija tog žanra, koncerte filmske glazbe, dolazak poznatih pisaca i ilustratora iz cijelog svijeta, izradu figura 3D printerima kao i natjecanje u farbanju istih. Naglasak bi bio na tome da svima na Cresu- stanovnicima, turistima i svim gostima- damo mogućnost da baš taj vikend zaborave na probleme i zakroče u svijet magije.”- najavljuju organizatori iz udruge Realms Long Forgotten. Dodaju kako im je želja da se Isle of Wonders nastavi održavati svake godine.

Dvije dimenzije otoka čuda

Isle of Wonders će se odvijati uz ulaznice koje su dostupne po cijeni od 39 eura te omogućuju pristup zatvorenim dijelovima programa te po creskoj starogradskoj jezgri gdje će program biti besplatan za sve posjetitelje.

U cilju nam je da svima omogućimo razgledavanje mačeva, sjekira i čarobnih štapića iz ranije spomenutih filmova i serija. Želimo da djeca vide kako se mogu napraviti njihovi najdraži likovi i heroji iz crtića, da probaju usvojiti tehniku farbanja figura i mininjatura te da se svi, i veliki i mali, zabave uz stare i nove društvene igre.“- poručuju organizatori.

Isle of Wonders / Realms Long Forgotten

Program i najave Isle of Wonders festivala možete pratiti preko službene web stranice. Tu je i službeni Instagram profil gdje se svakodnevno otrkivaju novi detalji iz programa, kao i gosti. Ulaznice je moguće kupiti na ovome linku.

Od Zagorja preko Istre do Dubrovnika: ovo su tri najposjećenija muzeja u Hrvatskoj

Brodovi koji spajaju obale rijeka: skele na Savi, Dravi i Muri konačno proglašene kulturnim dobrom