in

POZIVNICA ZA BRODARICU: Posebnu zbirku poezije o moru, pričama, otocima i svjetovima koju doživljavate s pet osjetila

Brodarica je zbirka poezije za pet osjetila. Dodirom ju osjetite. Njuhom ju omirišite. Čitanjem naglas, možete ju čuti – čitanjem u sebi drugačije doživjeti.

Zbirka je to Margarete Peršić, koja kroz svih pet osjetila tvori jedinstven doživljaj koji se u cijelosti pruža čitateljima. Brodarica dolazi u obliku rijetke, ručno uvezene knjige s posvetom koja evocira doživljaj putovanja po otocima. U Hrvatskoj ih ima oko sedamsto, a naseljeno ih je tek četrdesetak.

Otvorenje izlozbe Margarete Peršić Brodarica, u Galeriji Principij. Snimila: Ana Krizanec

Brodarica kroz svaku stranicu pazi na te napuštene rajeve, povezuje slavensku mitologiju i njezin značaj, tradicijska vjerovanja u suvremenom životu i prikazuje mnogobrojna lica moderne žene i modernog čovjeka u njihovoj usamljenosti i izoliranosti, baš poput jadranskih otoka.

Zbirka Brodarica, Margareta Peršić
Zbirka Brodarica, Margareta Peršić

Kako bi prenijela iskustvo tako slojevito i duboko kao more gdje su ti otoci razbacani, Margareta Peršić objedinjuje različite likovne i književne tehnike, slika riječima, piše slikama i prenosi kistom i perom ljubav prema jadranskim otocima.

Poziva čitatelja na putovanje kroz poeziju, na put srca, na razgovor u oba smjera, a time i u novu kreaciju. Brodarica je prvi dio ukoričenog ciklusa od četiri teme: Vode, Vatre, Zraka i Zemlje, u kojima autorica putuje kroz sva četiri elementa, i to elementom Vode kroz Brodaricu, elementom Zraka kroz Riječ, elementom Vatre kroz Nijemu slovaricu, a s elementom Zemlje slika priču, pjesmu ili izrijek koju, na temu Što je ljubav za mene, pišete Vi. 

Zašto je Brodarica za mene?

Zbirka Brodarica, Margareta Peršić

Brodarica Govori tebi bliskim jezikom. 

Dar je za nekog posebnog. 

Ručno je uvezena i umotana s posebnom pažnjom. 

Miriše na vjetar i tako obuhvaća neuhvatljivo

Njezin je okus za nepce poput tvojeg. 

Skriva djelić daha i kist kojim je slikana. 

Budi srce i zove na putovanja. 

Poziva na kreaciju. 

Brodarica te ne ostavlja samog na pučini. 

Cijena Brodarice je 99 EUR i 1 priča*

Brodaricu je moguće naručiti izravno od autorice po cijeni od 99 EUR preko kontakt forme u nastavku ili slanjem emaila na adresu: [email protected]. Ne zaboravite kako je Brodarica personalizirana knjiga te će vas po narudžbi autorica kontaktirati radi baš vašeg primjerka.

    Podržavajući zbirku Brodarica kupnjom, pozvani ste stvoriti novu priču koju će autorica oslikati u Herbariju duša- posljednjoj zbirci iz ovoga ciklusa. Ona  će svojom objavom biti predana svijetu i dati neke od odgovora na pitanje: Što ljubav za tebe je…

    O Brodarici, Margereti Peršić, lutkama koja stvara, knjigama koje oslikava i riječima koje pripovjedanjem oživljava više možete saznati na stranici magisdolls.com. Margaretu možete zapratiti i na Facebooku! 

    Riješite test iz povijesti kakav u Hrvatskoj rješavaju osnovnoškolci četvrtog razreda

    BIO JEDNOM BADNJAK: Otkrijte raznolike badnje običaje koji postoje u mjestima diljem Hrvatske