in

Ne dopustite pričama prokletstvo zaborava, pošaljite nam mitove, legende i običaje vašeg kraja

Blaga & misterije

Blaga & misterije bilježe mitove, legende, priče, narodne običaje i manje poznate detalje iza stvarnih povijesnih događaja. Otvaramo svoja vrata svima koji žele da komadić narodne predaje, mita i legende ovih prostora ostane trajno i kontekstualno zabilježen.

Javite nam se! Pošaljite mit ili legendu Vašeg kraja. Ispričajte nam priču koja se nalazi oko nas. Ne priuštite im prokletstvo zaborava. One postoje u rukavcima koje kao da je struja razvitka zaobišla.

Blaga & misterije

Cilj nam je na jednom mjestu stvoriti najveću bazu mitova, legendi, priča, kazivanja i narodnih običaja prostora na kojima živimo i zahvaljujemo svima koji su priče svog kraja već poslali.

Pozivamo Vas sve da se prisjetite priča koje su vam jednom ispričali, predaje o dvorcima, utvrdama i starim gradovima. Ispričajte nam o povijesti vaše obitelji, o fragmentima koje čuvaju uspomene.

Zabilježite ih tekstom ili snimkom, javite gdje se mogu pronaći,  te pošaljite na [email protected]

Sve će priče biti obrađene, ako se pokaže potreba, nadopunjene, i vremenom objavljene na stranicama Blaga & misterije.

Blaga & misterije

Hvala vam.

Slučaj Gagliane Grosse: pretovarena blagom za sultanov harem, isplovila je iz Venecije i nestala kod Biograda gdje počinje priča koja traje do danas

Nakon još jednog prepada, Neretvani su skovali osvetnički plan: naoružane lađe krenut će na Veneciju i oteti mlade nevjeste