in ,

Coupon <br> Inside

Jela spremljena po nostalgičnim starozagrebačkim receptima svakodnevna su ponuda gornjogradskog bistroa Vještica

Sadržaj je kreiran u partnerstvu sa bistro Vještica

Na zagrebačkom Gornjem gradu postoji mjesto koje njeguje staru kuhinju i svakodnevno priprema jela koja su krasila stolove u vrijeme kad se Zagreb kao grad tek rađao.

Posjet bistrou Vještica koji se nalazi na adresi Vranyczanyeva ul. 6, je pustolovina koja otvara vremensku kapsulu različitih jela pripremljenih sa tradicionalnim sastojcima s obližnjeg Dolca i pažljivo biranim starim receptima.

Jelovnik bistroa Vještica tako uključuje i predjela poput sira i vrhnja ili Purger plate s kobasicama, suhom šunkom i špekom, glavna jela poput Medenog čučeka – zapravo pilećih prsa u marinadi od senfa i meda s pirjanim mladim lukom, ili ječma sa šumskim gljivama. Deserti uključuju sladoled od vanilije s karamelom i bućinim uljem, okruglice sa šljivama i domaću pitu od jabuka.

-Osjećaj nostalgije za starim zagrebačkim jelima potaknuo nas je da ih stavimo na naš jelovnik i vaša nepca. Kako bismo i mlađima približili purgerska jela, mašta nas je odvela i u moderne verzije…ali ne brinite, nismo pretjerali – dođite sami i uvjerite se – poručuju iz bistroa Vještica.

Bistro Vještica možete kontaktirati na broj mobitela +38595 518 7888 ili na email [email protected]. Web stranicu gdje se nalazi i jelovnik možete pronaći ovdje, a smjera Vještica možete saznati i na facebooku. 

VJEŠTICA KUPON ZA ČITATELJE BLAGA & MISTERIJA

Izaberite besplatan desert uz konzumaciju hrane!

Što je to Vražji pečat? Običan madež koji je prema vjerovanju vješticama davao magične moći

Knjiga “Magija na hrvatskome povijesnom prostoru” Denivera Vukelića prvo je sustavno istraživanje magije ovih prostora