in ,

Tko su Iluminati: tajno društvo koje promiče novi svjetski poredak i povezuje teorije urote

Jedna od najmisterioznijih ogranizacija u povijesti, Iluminati, osnovani su 1776. godine u Ingolstadtu u Bavarskoj od strane profesora Adama Weishaupta.

Prvobitni, Iluminati su bili tajno društvo čiji je cilj bio je ukinuti organiziranu religiju i sve svjetske vlade te povesti ljudski rod u ‘Novi svjetski poredak’ kojim upravlja apsolutni razum. No, njihovu urotu je vrlo skoro otkrila bavarska vlada te su bili prisiljeni povući se u potpunu tajnost.

O njima se nakon toga više ne zna puno, ali teoretičari zavjere tvrde da još uvijek postoje i iza kulisa upravljaju svjetskom politikom. Pripisuje im se organizacija i pokretanje francuske revolucije, svjetskih ratova, ustrojstvo komunizma te Ujedinjenih naroda i Europske unije, a sve to kao sredstvo centraliziranja svijeta pod jednim parlamentom, ustavom i valutom.

Današnji utjecaj

Sinonim za Iluminate danas je Savjet za inozemne veze, ‘think tank’ koji se sastoji od bogatih bankara, poznatih znanstvenika i utjecajnih političara. Vjeruje se da rade na ostvarenju Novog svjetskog poretka, sekularne svjetske vlade s UN-om kao policiju.

U nastavku pročitajte što je poznato o Iluminatima

Što je zapravo poznato o Iluminatima, tajnom društvu koje je na današnji dan osnovano u Bavarskoj

Na šumskim plažama Tareja na Cresu mjesta su koje čovjek ponovo otkriva

Zbog sumnje na korupciju kod procjena štete nakon potresa uhićen glavni konzervator Davor Trupković